otrdiena, 2014. gada 4. februāris

Rosīgās brīvdienas






Kad laukā bij lielais sals un briesmīgi aukstais vējš, nolēmām pamatīgi prosīties pa māju.

Lai rosīšanās būtu omulīga, istabās vajadzīgs siltums, par ko parūpējas mūsmāju puiši. Sekojošā darbu secībā: Rūdolfs piekrauj ķerru šķūnī, tētis atstumj līdz kurtuvei un Ēvalds izkrauj pie krāsns.




...uzsākām nelielus remontdarbus...vispirms mūsu mājas pašā mazākajā telpā :)

Kamēr Mārtiņš un Gatis - mans brālis, cīnās ar veco MAZGĀJAMO tapešu noņemšanu (tas ir nenormāls darbs -  pirms sāciet šādu tapešu noņemšanu, sagatavojieties uz milzu pacietību), es radīju burtiņus mūsmāju mazo pirkstiņu un prātu nodarbināšanai. 

Darbam salasīju visādus krāsainus filca auduma gabalus un sarūpēju magnētisko lentu no viena veca ledusskapja durvīm. Adata, diegi, šķēres, knaibles un superlīme...Kafiju dzerot, lēnām radās alfabēts. Daži burti man atkārtojas, lai visi savus vārdus var vienlaicīgi salikt. 


Paliels fotorāmis tika izjaukts, stikla un papīra vietā ieliku, metāla plāksni, ko  Mārtiņš piegrieza un es  nokrāsoju ar zelta krāsu. Tagad šāda "tāfelīte" priecē bērnus. Uzminiet kur?



Nejauši radās superīgas rotaļlietas, ar ko bērni darbojās 2 dienu garumā - atgriezumi no grīdlīstēm un durvju skleidungiem. Un svaiga skaidu smarža visā mājā...





Svaigā smarža izsīka, kad remonts aizsākās Katrīnas un Ēvalda istabā...Radās nepieciešamība pēc pamatīgākiem darbiem nekā sākumā bij plānots...gruži, putekļi utt. Rezultātā būs nomainīta daļa grīdas un nosiltināta siena. Un tikai tad varēs domāt par skaistām tapetēm, interesantiem apgaismojumiem un jauniem aizkariem.

Vēl kādu laiciņu jāiztur darbi, gruži un mēbeles nevietās!