sestdiena, 2013. gada 4. maijs

Peles, manas peles

Daudzi jau zina, bet vēl daudzāki nezina, ka mans visbiežāk izgatavotais rokdarbs ir mīļmantiņas peles paskatā.
Tad nu šoreiz gribu nedaudz pastāstīt kā tas viss sākās un kā turpinās.

Viss sākās ar vēstuli draugiem.lv no kādas paziņas - 2 bērnu māmiņas, kura jautāja, vai varu uzadīt bērniem peles...es protams varu un solu, ka vajadzīgajā datumā būs...tikai vēlāk sāku domāt kā, lai to izdara. Par laimi kā saukts manā pastkastītē iekritis Rokdarbu vācelītes pielikums Rotaļlietas. Urrā, tur radās pamācība arī pelēm.

Še ku re ku, pēc aptuveni 2 nedēļu darba, manas pirmās divas gatavas

Manu peļu darināšanas pieredzei jau aizsācies trešais gads. No sākumā pavadītās nedēļas pie katras peles, tagad nepieciešama 1-2 dienas.

No atsevišķām 15 detaļām top peles ķermenis. Citas detaļas sašuj, citas satamborē. 





Manas mīlules tiek pildītas ar dabīgu aitas vilnas kārsumu, tepat no kaimiņpagastā audzētām aitām.

Peles tiek darinātas it kā pēc vienas "receptes", bet visticamāk nav 2 identiskas. Apģērbiem izmantoju dažādas dzijas no saviem kāmja krājumiem. Taču visinteresantākais process mājās ir tad, kad tiek piemeklētas pogas peles apģērbam. Tad visi salīp ap galdu un acis spīd, ka varēs dabūt paspēlēties un pašķirot inčīgos sīkumiņus.

 Vakar pilsētā uzpildīju  savus pogu krājumus...kur gadījās, kur ne, bet par šo pogu čupiņu iztērēju teju 17Ls



Pāris attēli ar pogām pielietojumā



Nu nevarēju šos suņukus atstāt veikalā


un arī mašīnītes


Laikam ejot mainās arī peļu apģērbu mode un daudzums. Ja sākumā bija kleita vai kombinezons, tad tagad variācijas jau ir daudz plašākas. Apģērbi ir noģērbjami, lai bērniem būtu ņemšanās. Arī bijušas peles - grabuļi, kur puncī iestrādāta bundžiņa ar pērlītēm.

Kleita + jaka

Džemperis + bikses. Džemperis no priekšpuses izskatās kā džemperis, bet aizmugurē ir attaisāms ar līplentām. Arī jaka ar daudzām pogām priekšpusē + bikses. 

Un pieprasījums ir arī pēc šallītēm, uz kurām uzšūti peļu īpašnieku vārdi. Attēlā redzamais peļu pāris ir viens no tiem, kas dāvināts kāzās līgavai un līgavainim.

Tā nu es palēnām rokdarbojos. Sākums bij 2010.gada nogalē. Līdz šai dienai gan precīzi neesmu saskaitījusi, bet būs jau nedaudz pāri 50 pelēm. 











2 komentāri:

  1. Man ļoti patīk tavas peles!
    Arī es šad tad mēģinu kādas rotaļlietas uztaisīt...bet daudz prastākas (kubus, grabuļus...).
    Super suņuku pogas! Kur tādas var dabūt???
    un 50 peles, tā jau vesela peļu laboratorija! :-)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man savukārt ļoti patīk tavi kubi...tie jau nebūt nav prasti un vienkārši...man būs nepieciešama konsultācija pie tevis kubu darināšanā :)

      Suņuku pogas nopirku XL Salā "Kumodē". Tur ir daudz interesantas bērnu pogas (un ari citas pogas plašā klāstā) par saprātīgu naudiņu.

      Dzēst